Home 9 Pubquiz feiten en cijfers

PubQuiz feiten & Cijfers (2024 update)

Zoek je interessante PubQuiz feiten en cijfers? Dat komt goed uit! Hieronder vind je namelijk een overzicht van de meest interessante feitjes en statistieken die te maken hebben met PubQuizzen.

Pubquiz feiten en cijfers illustratie cartoon

Het ontstaan van de PubQuiz

De PubQuiz is in de jaren zeventig in het Verenigd Koninkrijk ontstaan, voornamelijk door het bedrijf Burns and Porter, om mensen op rustige avonden in de cafés te krijgen. (Bron: Wikipedia)

PubQuizzen in Groot-Brittannië

PubQuizzen worden overal ter wereld gespeeld, maar ze zijn vooral populair in het land waar ze zijn ontstaan, Groot-Brittannië. Volgens schattingen worden in meer dan de helft van de 40.000 pubs in het land regelmatig PubQuiz avonden gehouden. (Bron: Washington Post, 2020)

5PubQuiz cijfers en feiten Nederland

PubQuizzen is in Nederland razend populair. Er zijn meer dan 200 locaties in Nederland, met name cafés en restaurants, waar op regelmatige basis PubQuizzen worden georganiseerd. (Bron: PubQuiz Nederland, 2024)

Interesse in pubquizzen

Gemiddeld wordt maandelijks bijna 15.000 keer gezocht naar ‘pubquiz’ in de Google zoekresultaten. De vraag naar PubQuizzen is niet in alle maanden even hoog, in de zomermaanden is er minder vraag dan in de wintermaanden.

PubQuiz statistieken zoekvolume 2024
Bron: Google Keyword Planner, 2024

PubQuizzen zijn vooral populair in de wintermaanden

In de wintermaanden wordt er significant meer gezocht naar PubQuizzen dan in de zomermaanden. In december is er de meeste interesse in PubQuizzen.

Zoekvraag trend pubquiz van Google Trends

Interesse in ‘pubquiz’ in de periode januari t/m december 2023

Bron: Google Trends, 2024

Online PubQuiz was populair tijdens de coronaperiode

Tijdens de eerste corona lockdown was er veel vraag naar online PubQuizzen. In het begin van de lockdown (maart/april 2020) was de interesse in online PubQuizzen het grootst van de afgelopen 5 jaar!

Pubquiz statistieken zoekvraag afgelopen 5 jaar Google Trends

Interesse in ‘online pubquiz’ in de afgelopen 5 jaar

Bron: Google Trends, 2024

Populairste PubQuiz dagen in Nederland

De meest populaire dag om te PubQuizzen in Nederland is de woensdag. Na woensdag zijn maandag en dinsdag ook populaire dagen waarop PubQuizzen worden georganiseerd (Bron: PubQuiz Nederland, 2024)

Nederlandse stad met de meeste PubQuizzen

De top steden met de meeste locaties waar op regelmatige basis PubQuizzen worden georganiseerd zijn Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Rotterdam en Groningen. (Bron: PubQuiz Nederland, 2024)

Teamgrootte Nederlandse PubQuizzen

In Nederland mogen de teams bij PubQuizzen het vaakst bestaan uit minimaal 2 tot maximaal 5 spelers. (Bron: PubQuiz Nederland, 2024)

Kosten meedoen aan Pubquizzen in Nederland

In Nederland zijn de kosten voor deelname bij de meeste PubQuizzen tussen de 3.50 en 5.50 euro per deelnemer. (Bron: PubQuiz Nederland, 2024)

(Pub)Quiz records

Grootste PubQuiz in Nederland

De grootste PubQuiz van Nederland werd op 11 oktober 2019 georganiseerd door Quest in NEMO de Studio in Amsterdam. In totaal deden er 165 teams teams mee. (Bron: Quest, 2019)

Grootste online quiz

Het Guinness record voor grootste online quiz staat op 15.225 deelnemers en is behaald in Ljubljana (Slovenië) op 16 februari 2023. (Bron: Guinness World records, 2023)

Langste online quiz livestream

Het Guinness record voor de langste online quiz live stream is 48 uur 11 min 7 sec, behaald door Tom Finkill en Never Gonna Quiz You Up, in Bury (Verenigd Koninkrijk) op 23 t/m 25 augustus 2021. (Bron: Guinness World records, 2021)

Meeste kijkers voor een quiz live stream op YouTube

Het Guinness record voor de meeste kijkers van een quiz via een YouTube livestream is 182.513 mensen en is bereikt door Jay Flynn (Verenigd Koninkrijk) op 30 april 2020. (Bron: Guinness World records, 2020)

Langste marathon als quizmaster

Het Guinness record voor de langste marathon als quizmaster is 33 uur en 8 minuten en werd behaald door Jason Hinkledire (Verenigde Staten) bij Viola’s in Moon Township, Pennsylvania, USA, op 11-12 april 2014. (Bron: Guinness World records, 2014)

Quiz Apps

Er zijn diverse populaire quiz apps waarmee je zowel tegen jezelf als tegen anderen kunt spelen. Voorbeelden zijn Trivia Crack, Trivia 360 en Quizzland.

Quiz Websites

Er zijn complete quiz websites die gericht zijn op quizzen. Voorbeelden van quiz websites zijn Sporcle, Jetpunk en Funtrivia.

Meer PubQuiz gerelateerde artikelen

In deze artikelen lees je meer over pubquiz onderwerpen:

Nog meer artikelen vind je in onze PubQuiz wiki. Handig!

 

Voorbeeld PubQuiz

Speel onze gratis voorbeeld pubquiz en kom erachter hoe goed jij scoort!