Home 9 Pubquiz organiseren 9 Pubquiz via Google Meet

Zo organiseer je een PubQuiz via Google Meet

Wil je een PubQuiz organiseren via Google Meet, bijvoorbeeld voor vrienden, familie of collega’s op afstand? Met deze handleiding regel je dat zo!

quiz via Google Meet organiseren illustratie

Wat heb ik nodig om een online quiz te organiseren?

Om een online quiz te organiseren, heb je allereerst een aantal basisbenodigdheden nodig.

  • Een stabiele internetverbinding. Zo zorg je ervoor dat je zonder onderbrekingen kunt videobellen met de deelnemers.
  • Een computer of tablet met een werkende camera en microfoon voor de videoverbinding. Als je kiest voor een quiz met presentatie in PowerPoint-formaat, zorg er dan voor dat je PowerPoint-bestanden kunt openen op je apparaat.
  • De (Pub)Quiz. Je kunt een kant-en-klare pubquiz kopen of zelf een pubquiz maken.

Zodra je deze basisdingen hebt geregeld, kun je aan de slag met onderstaand stappenplan.

Stappenplan PubQuiz via Google Meet organiseren

Volg onderstaande stappen om een succesvolle (Pub)Quiz via Google Meet te organiseren.

Stap 1: Maak een Google-account aan. Als je nog geen Google-account hebt, ga dan naar de Google-account aanmeldpagina en registreer je. Met een Google-account kun je eenvoudig toegang krijgen tot Google Meet.

Stap 2: Plan een vergadering. Ga naar Google Meet en klik op ‘Nieuwe vergadering’. Kies ‘Plannen in Google Agenda’. Vul de details in, zoals de datum, tijd en titel van de quiz. Nodig de deelnemers uit door hun e-mailadressen in te voeren.

Stap 3: Bereid je quiz voor. Zorg ervoor dat je quizvragen klaarstaan en gemakkelijk toegankelijk zijn op je apparaat. Gebruik een quiz in PowerPoint, of een online platform zoals Google Forms, Kahoot! of Classicquiz. Test de quiz voorafgaand aan de vergadering om zeker te weten dat alles werkt.

Stap 4: Start de vergadering. Op de afgesproken tijd klik je op de vergaderlink om de Google Meet-sessie te starten. Wacht tot alle deelnemers zijn aangesloten. Controleer of iedereen een werkende audio- en videoverbinding heeft.

Stap 5: Deel je scherm. Klik op het pictogram ‘Presenteren’ (een vierkant met een pijl omhoog) in de Google Meet-werkbalk. Selecteer het venster of de toepassing waarin je de quiz hebt geopend en klik op ‘Delen’. Zo kunnen alle deelnemers de quizvragen zien. Lees meer over presenteren tijdens een videovergadering met Google Meet.

presenteren in Google Meet

Presenteren in Google Meet

Stap 6: Introduceer de quiz bij de deelnemers. Begin met een korte introductie van de quiz en leg de spelregels uit. Vertel hoe de vragen worden gesteld, hoe antwoorden worden ingediend, en hoe de punten worden bijgehouden.

Stap 7: Start de quiz. Navigeer door de quiz en lees de vragen voor. Geef de deelnemers voldoende tijd om antwoord te geven. Gebruik eventueel een timer als dat helpt om de tijd bij te houden.

Stap 8: Begeleid de deelnemers. Houd de deelnemers betrokken door interactief te zijn en feedback te geven op hun antwoorden. Maak grapjes, geef complimenten, en zorg voor een ontspannen sfeer. Dit maakt de quiz leuker voor iedereen.

Stap 9: Rond de quiz af. Nadat alle vragen zijn gesteld, kun je de antwoorden doornemen en de scores bijhouden. Dit kun je per ronde doen, of helemaal aan het einde van de quiz. Kondig de winnaar(s) aan en bedank iedereen voor hun deelname.

Veelgestelde vragen

Hoeveel deelnemers kunnen meedoen aan een online Quiz via Google Meet?

Met een gratis Google-account, kun je vergaderingen maken waarin je maximaal 100 deelnemers kunt uitnodigen.

Hoe lang mag een online Quiz via Google Meet duren?

Met een gratis Google Meet-account, kun je vergaderingen van maximaal 60 minuten voeren.

Hoe gaat antwoord geven bij een online quiz?

Antwoord geven bij een online quiz kan op verschillende manieren. Laat deelnemers bijvoorbeeld na elke ronde een privébericht sturen met hun antwoorden, of vraag hen om een foto te maken van hun antwoordenblad als ze met pen en papier werken.

Je kunt ook gebruik maken van externe tools of websites voor interactieve quizzen, zoals Kahoot! of Mentimeter. Kies de methode die het beste past bij het type quiz dat je organiseert en de doelgroep.

Zie voor meer populaire vragen de veelgestelde vragen pagina.

t

Kant-en-klaar Quizpakket

Onze complete pubquizzen, verpakt in een handige PowerPoint-presentatie, bieden de perfecte oplossing voor een leuke en interactieve online quizervaring.

Of je nu een quizavond voor je bedrijf of een gezellige quiz voor vrienden plant, met onze digitale quizzen ben je verzekerd van een onvergetelijke activiteit.

Algemene PubQuiz 2024-3 voorkant product
zomerquiz 2024 voorkant product

Professionele online quiz

Zoek je een compleet verzorgde online quiz, bijvoorbeeld voor een bedrijfsfeestje of event? Neem dan contact op. Wij werken met quizmasters die veel ervaring hebben met het organiseren van zowel online als offline pubquizzen voor bedrijven.

Meer PubQuiz gerelateerde artikelen

In deze artikelen lees je meer over pubquiz onderwerpen:

Nog meer artikelen vind je in onze PubQuiz wiki. Handig!