Home 9 Pubquiz organiseren 9 Pubquiz via Teams organiseren

Zo organiseer je een PubQuiz via Teams

Je wilt een pubquiz organiseren via Microsoft Teams, bijvoorbeeld voor vrienden, familie of collega’s op afstand? Met deze handleiding wordt dat een fluitje van een cent!

pubquiz via Microsoft Teams organiseren illustratie

Basisbenodigdheden voor een online PubQuiz 

Om een PubQuiz online te organiseren, heb je allereerst een aantal basisbenodigdheden nodig:

  • Stabiele internetverbinding: om ervoor te zorgen dat je zonder onderbrekingen kunt videobellen met de deelnemers.
  • Een computer of tablet met een werkende camera en microfoon voor de videoverbinding.
  • De (Pub)quiz. Je kunt een kant-en-klare pubquiz kopen of zelf een pubquiz maken. Als je kiest voor een quiz met presentatie in PowerPoint-formaat, zorg er dan voor dat je PowerPoint-bestanden kunt openen op je apparaat.

Zodrag je deze basisbenodigdheden hebt geregeld, kun je aan de slag met het stappenplan!

Stappenplan PubQuiz via Microsoft Teams

Met onderstaande stappen organiseer je eenvoudig een pubquiz via Microsoft Teams, waardoor iedereen, ongeacht waar ze zich bevinden, kan deelnemen aan een leuke en interactieve activiteit.

Stap 1: Maak een Microsoft Teams-account aan. Als je nog geen account hebt, ga dan naar de Microsoft Teams-website en registreer je. Met een gratis account kun je tot 60 minuten videobellen en met 100 deelnemers tegelijk in een vergadering zijn.

Stap 2: Download en installeer Microsoft Teams. Zorg ervoor dat je de Microsoft Teams-app op je computer, tablet of smartphone hebt geïnstalleerd. Dit zorgt voor een stabiele en soepele verbinding tijdens de quiz.

Stap 3: Plan een vergadering. Open Microsoft Teams en klik op ‘Agenda’. Selecteer ‘Nieuwe vergadering’ en vul de details in, zoals de datum, tijd en titel van de quiz. Nodig de deelnemers uit door hun e-mailadressen in te voeren.

Stap 4: Bereid de quiz voor. Zorg ervoor dat de presentatie klaarstaat en gemakkelijk toegankelijk is op je apparaat. Test de quiz voorafgaand aan de vergadering om zeker te weten dat alles werkt.

Stap 5: Start de vergadering. Op de afgesproken tijd klik je op de vergaderlink om de Teams-vergadering te starten. Wacht tot alle deelnemers zijn aangesloten.

Stap 6: Deel je scherm. Klik op het pictogram ‘Scherm delen’ of ‘Share’ (een vierkant met een pijl omhoog) in de Teams-werkbalk. Selecteer het venster of de toepassing waarin je de PowerPoint-quiz hebt geopend en klik op ‘Delen’. Zo kunnen alle deelnemers de quizvragen zien.

pubquiz via Microsoft teams scherm delen

Je scherm delen via Microsoft Teams

Stap 7: Introduceer de quiz bij de deelnemers. Begin met een korte introductie van de quiz en leg de spelregels uit. Dit kan bijvoorbeeld zijn hoe de vragen worden gesteld, hoe antwoorden worden ingediend, en hoe de punten worden bijgehouden.

Stap 8: Start de quiz. Navigeer door de quiz en lees de vragen voor. Geef de deelnemers voldoende tijd om hun antwoorden op te schrijven of te delen via de chatfunctie van Teams.

Stap 9: Begeleid de deelnemers. Zorg ervoor dat je de deelnemers betrokken houdt door interactief te zijn en feedback te geven op hun antwoorden. Houd de sfeer leuk en ontspannen.

Stap 10: Rond de quiz af. Nadat alle vragen zijn gesteld, kun je de antwoorden doornemen en de scores bijhouden. Dit kun je per ronde doen, of helemaal aan het einde van de quiz. Kondig de winnaar(s) aan en bedank iedereen voor hun deelname.

Gefeliciteerd, je hebt zojuist een online quiz via Microsoft Teams georganiseerd!

Veelgestelde vragen

Hoeveel deelnemers kunnen meedoen aan een online PubQuiz via Teams?

Met een gratis Microsoft Teams-account kunnen 100 deelnemers in een meeting zitten.

Hoe lang mag een online PubQuiz via Teams duren?

Bij een gratis Microsoft Teams-account mag een meeting 60 minuten duren. 

Hoe gaat antwoord geven bij een online quiz?

Antwoord geven bij een online quiz kan op verschillende manieren. Je kunt deelnemers na elke ronde bijvoorbeeld een privébericht laten sturen met de antwoorden, of een foto laten maken van een antwoordenblad als ze bijvoorbeeld met pen en papier werken.

Je kunt ook externe tools of websites voor interactieve quizzen gebruiken, zoals Kahoot! of Mentimeter. Kies de methode die het beste past bij het type quiz dat je organiseert.

Zie voor meer populaire vragen de veelgestelde vragen pagina.

t

Kant-en-klaar Quizpakket

Zoek je nog een leuke PubQuiz? Onze kant-en-klare pubquizzen in de vorm van een PowerPoint-presentatie zijn perfect voor een leuke en interactieve online quizervaring.

Of je nu een pubquiz voor bedrijven of een pubquiz voor vrienden wilt organiseren, met onze digitale quizzen ben je verzekerd van een geslaagde activiteit!

Algemene PubQuiz 2024-3 voorkant product
zomerquiz 2024 voorkant product

Professionele online quiz

Zoek je een compleet verzorgde online quiz, bijvoorbeeld voor een bedrijfsfeestje of event? Neem dan contact op. Wij werken met quizmasters die veel ervaring hebben met het organiseren van zowel online als offline pubquizzen voor bedrijven.

Meer PubQuiz gerelateerde artikelen

In deze artikelen lees je meer over pubquiz onderwerpen:

Nog meer artikelen vind je in onze PubQuiz wiki. Handig!