Home 9 Pubquiz organiseren 9 Pubquiz via Zoom organiseren

Zo organiseer je een PubQuiz via Zoom

Je wilt een (Pub)Quiz organiseren via Zoom voor vrienden, familie of collega’s op afstand? Met deze handleiding wordt dat een fluitje van een cent!

pubquiz via Zoom organiseren

Basisbenodigdheden voor een online PubQuiz

Om een online PubQuiz te organiseren, heb je eerst een aantal basisbenodigdheden nodig:

  • Stabiele internetverbinding: Zorg ervoor dat je zonder hapering en onderbrekingen kunt videobellen met de deelnemers.
  • Een computer of tablet: Met een werkende camera en microfoon voor de videoverbinding.
  • De (Pub)quiz. Je kunt een kant-en-klare pubquiz kopen of zelf een pubquiz maken. Als je kiest voor een quiz in PowerPoint, zorg er dan voor dat je PowerPoint-bestanden kunt openen op je apparaat.

Zodra je dit hebt geregeld, kun je aan de slag met onderstaand stappenplan.

Stappenplan PubQuiz via Zoom organiseren

Volg onderstaande stappen om een succesvolle PubQuiz via Zoom te organiseren.

Stap 1: Maak een Zoom-account aan. Als je nog geen account hebt, ga dan naar de Zoom-website en registreer je. Je kunt gratis een Basis-account aanmaken waarmee je 40 minuten en met 100 deelnemers per keer kunt videobellen.

Stap 2: Download en installeer Zoom. Zorg ervoor dat je de Zoom-app op je computer, tablet of smartphone hebt geïnstalleerd. Dit zorgt voor een stabiele en soepele verbinding tijdens de quiz.

Stap 3: Plan een vergadering. Open Zoom en klik op ‘Schedule’ (Plan). Vul de details in, zoals de datum, tijd en titel van de quiz. Nodig de deelnemers uit door hun e-mailadressen in te voeren of door een vergaderlink te delen.

pubquiz via zoom plannen

Een meeting inplannen via Zoom

Stap 4: Bereid de quiz voor. Zorg ervoor dat de presentatie klaarstaat en gemakkelijk toegankelijk is op je apparaat. Test de quiz voorafgaand aan de Zoom-meeting om zeker te weten dat alles werkt zoals het hoort.

Stap 5: Start de vergadering. Op de afgesproken tijd klik je op ‘Start’ om de Zoom-vergadering te beginnen. Wacht tot alle deelnemers er zijn.

Stap 6: Deel je scherm. Klik op het pictogram ‘Share Screen’ (Scherm delen) in de Zoom-werkbalk. Selecteer het venster of de toepassing waarin je de quiz hebt geopend en klik op ‘Share’ (Delen). Zo kunnen alle deelnemers de quizvragen zien. Lees meer over het presenteren van een PowerPoint presentatie via Zoom.

Stap 7: Introduceer de quiz. Begin met een korte introductie van de quiz en leg de spelregels uit. Vertel hoe de vragen worden gesteld, hoe antwoorden moeten worden ingediend en hoe de punten worden bijgehouden.

Stap 8: Start de quiz. Navigeer door de quiz en lees de vragen voor. Geef de deelnemers genoeg tijd om hun antwoorden op te schrijven of te delen via de chatfunctie van Zoom.

Stap 9: Begeleid de deelnemers. Zorg ervoor dat je de deelnemers betrokken houdt door interactief te zijn. Houd de sfeer leuk en ontspannen.

Stap 10: Rond de quiz af. Nadat alle vragen zijn gesteld, kun je de antwoorden doornemen en de scores bijhouden. Dit kun je per ronde doen, of helemaal aan het einde van de quiz. Kondig de winnaar(s) aan en bedank iedereen voor hun deelname.

Gefeliciteerd, je hebt zojuist een online quiz via Zoom georganiseerd!

Veelgestelde vragen

Hoeveel deelnemers kunnen meedoen aan een online PubQuiz via Zoom?

Met een gratis Zoom-account kunnen 100 deelnemers in een meeting zitten.

Hoe lang mag een online PubQuiz via Zoom duren?

Bij een gratis Zoom-account mag een meeting 40 minuten duren.

Hoe gaat antwoord geven bij een online quiz?

Antwoord geven bij een online quiz kan op verschillende manieren. Je kunt deelnemers na elke ronde een privébericht laten sturen met hun antwoorden, of een foto laten maken van hun antwoordenblad als ze met pen en papier werken.

Je kunt ook externe tools of websites voor interactieve quizzen gebruiken, zoals Kahoot! of Mentimeter. Kies de methode die het beste past bij het type quiz dat je organiseert.

Zie voor meer populaire vragen de veelgestelde vragen pagina.

t

Kant-en-klaar Quizpakket

Zoek je nog een leuke PubQuiz? Onze kant-en-klare pubquizzen in de vorm van een PowerPoint-presentatie zijn perfect voor een leuke en interactieve online quizervaring.

Of je nu een pubquiz voor bedrijven of een pubquiz voor vrienden wilt organiseren, met onze digitale quizzen ben je verzekerd van een geslaagde activiteit!

Algemene PubQuiz 2024-3 voorkant product
zomerquiz 2024 voorkant product

Professionele online quiz

Zoek je een compleet verzorgde online quiz, bijvoorbeeld voor een bedrijfsfeestje of event? Neem dan contact op. Wij werken met quizmasters die veel ervaring hebben met het organiseren van zowel online als offline pubquizzen voor bedrijven.

Meer PubQuiz gerelateerde artikelen

In deze artikelen lees je meer over pubquiz onderwerpen:

Nog meer artikelen vind je in onze PubQuiz wiki. Handig!