Home 9 Quiz websites

De 5 beste gratis quiz websites (2023)

We hebben het internet afgestruind en de 5 beste gratis quiz websites voor je gevonden. Gegarandeerd goed voor uren quizplezier. Bookmark ze snel en quizzen maar!

Quiz websites illustratie meisje achter laptop

1. Sporcle, de #1 quiz website

https://www.sporcle.com/

Sporcle ‘A world of quizzes’ is wat ons betreft de nummer 1 als het gaat om websites waar je (gratis) quizzen kunt spelen. Je vindt er quizzen over uiteenlopende onderwerpen. Van aardrijkskunde, geschiedenis, sport, tot films en veel – geloof ons, veeeel – meer.

Sommige quizzen werken met multiple choice vragen, terwijl je bij andere de antwoorden moet intypen. De quizzen hebben een timer, dus je moet snel zijn!

Sporcle quiz website screenshot 1
Sporcle quiz website screenshot 2

Ondanks dat Sporcle een internationale website is, vind je er ook quizzen over Nederlandse onderwerpen. Bijvoorbeeld deze:

Naast Nederlandse quizzen, zijn er op Sporcle ook talloze quizzen in het Engels en andere talen. Het leuke van Sporcle is dat je ook zelf eenvoudig een quiz kan maken. Het hele pakket kortom, een goede #1 wat ons betreft.

2. Jetpunk

https://www.jetpunk.com/

Jetpunk (met de ambitieuze slogan ‘World’s Best Quizzes’) doet ook heel aardig mee als quiz website. Toen wij de website voor het laatst bezochten, in februari 2023, waren er al 672.158.482 Quizzen gespeeld – lang niet slecht!

Het is dan ook niet verrassend dat je op de Jetpunk website enorm veel quizzen vindt, over uiteenlopende thema’s. De meeste quizzen zijn in het Engels, maar er zijn ook quizzen in het Nederlands te spelen.

Jetpunk quiz website screenshot 1
Jetpunk quiz website screenshot 2

Voorbeelden van Nederlandse quizzen op Jetpunk:

Ook op deze quiz website hebben de quizzen een timer, dus je kan niet te lang nadenken (of stiekem antwoorden opzoeken).

Als je een (gratis) account aanmaakt kun je quizzen ook beoordelen. En je kan dan zelf een quiz maken in enkele simpele stappen. Als je dit wilt doen moet je wel eerst een paar quizzen spelen trouwens, het kan niet direct na het aanmelden.

3. Funtrivia

https://www.funtrivia.com/
Fun Trivia is een lekker oldschool quiz website met meer dan 150.000 quizzen over talloze onderwerpen.

De website bestaat al sinds 1995 en heeft, zo te zien, weinig geïnvesteerd in het vernieuwen van het prehistorische website design. Maar waarom zou je ook, als het gewoon werkt?

Fun Trivia quiz website screenshot 1
Fun Trivia quiz website screenshot 2

Op de homepage van Fun Trivia zie gelijk een handig overzicht van nieuwe Trivia Quizzen, Featured Trivia Quizzen en de meest gespeelde quizzen in het afgelopen uur – prettig als je, zoals wij, keuzestress krijgt van de hoeveelheid opties.

Hoe ouderwets de website er ook uitziet, je kunt je er prima vermaken. Voorbeelden van quizzen op Fun Trivia:

De quizzen op Fun Trivia zijn gratis en de vragen worden in het Engels gesteld.

4. Zimbio

https://www.zimbio.com/quiz
Zimbio heeft een aardige selectie van korte quizzen, voornamelijk over films, muziek en tv programma’s.

De Zimbio quizzen zijn in het Engels en bestaan doorgaans uit 20-30 vragen. Tussen de vragen komen er soms advertenties voorbij.

Zimbio quiz website screenshot 1
Zimbio quiz website screenshot 2

Voorbeelden van Zimbio quizzen:

De Zimbio website is niet, zoals de eerder besproken quiz websites, volledig gericht op quizzen. Toch hebben ze een leuke hoeveelheid quizmateriaal opgebouwd. Zie hun quizzen als een lekker tussendoortje, een snack. Als je even wat tijd hebt om snel een quizje te doen in de categorie populaire cultuur, dan kun je terecht bij Zimbio.

5. PubQuiz Nederland

https://pubquiznederland.nl/pubquiz-vragen/
Ja.. We zetten onszelf natuurlijk ook in dit rijtje. Schaamteloze zelfpromotie, maar wat dacht jij dan? We hebben ook echt wel geinige dingen, al zeggen we het zelf.

In onze vragen sectie vind je bijvoorbeeld honderden gratis quizvragen om je kennis te testen. Of bijvoorbeeld om te gebruiken voor een quiz die je zelf aan het maken bent. De vragen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Zie bijvoorbeeld de:

We voegen regelmatig quizvragen toe, dus kom ook vooral nog eens terug ;).

We hebben ook een volledige voorbeeld pubquiz met acht rondes, verdeeld over verschillende thema’s (o.a. algemene kennis, sport, muziek, waar of niet waar). Leuk om zelf te spelen, of met een groepje vrienden of familie om te kijken wie het beste scoort! In ons beste quiz apps artikel ontdek je wat de beste quizapps van dit moment zijn. Veel quizplezier!

Veelgestelde vragen

Wat is de beste quiz website?

Smaken verschillen natuurlijk, maar wij vinden Sporcle een hele goede gratis quiz website. Je vindt er enorm veel quizzen over een grote verscheidenheid aan onderwerpen en in meerdere talen. Als we echt moeten kiezen, dan gaan we dus voor Sporcle.

Welke quiz websites zijn er?

Hierboven heb je over enkele bekende quiz websites kunnen lezen, waaronder Sporcle, Jetpunk, Zimbio en Pubquiz Nederland. Uiteraard zijn er nog veel meer gratis quiz websites. Als je na bovenstaande websites nog niet uitgespeeld bent, Google dan even op “gratis online quizzen spelen”, of iets dergelijks. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn ;-).

Meer PubQuiz gerelateerde artikelen

In deze artikelen lees je meer over pubquiz onderwerpen:

Nog meer artikelen vind je in onze PubQuiz wiki. Handig!

 

PubQuiz op maat laten maken?

Ben je op zoekt naar een PubQuiz op maat, voor een feestje, je eigen café of een andere speciale gelegenheid? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.