Home 9 Pubquiz organiseren 9 Quiz voor een verjaardag

Een PubQuiz voor een verjaardag organiseren

Je wilt een (pub)quiz voor een verjaardag organiseren? Uitstekend idee! Een quiz is de ideale interactieve activiteit om een verjaardagsfeest net even wat leuker te maken.

PubQuiz voor verjardag illustratie

Basisbenodigdheden voor een verjaardagsquiz

Het organiseren van een succesvolle quiz begint bij het kiezen van het type quiz. Heb je een specifiek thema in gedachten (bijvoorbeeld sport, de jaren 90, of muziek), of ga je voor een meer algemene quiz voor een brede doelgroep? Of ga je de quiz juist heel persoonlijk maken, helemaal afgestemd op de jarige?

Zorg in ieder geval voor een goede mix van vragen, zoals open vragen, koppelvragen, meerkeuzevragen, fotovragen, en vragen met geluid. Die variatie in vragen maakt een quiz  leuk. Pas ook op dat je de quiz niet te makkelijk (lees: saai) of te moeilijk (lees: demotiverend) maakt.

Kies een locatie die past bij de deelnemers. Bij een kleine groep feestgangers kun je de quiz waarschijnlijk gewoon thuis doen. Verwacht je veel deelnemers? Dan kun je misschien beter een zaaltje huren in een café of restaurant waar apparatuur zoals een microfoon en scherm of projector beschikbaar is.

Denk ook aan wat leuke prijzen voor de winnaars(s), en maak er een echt gezellig feestje van met lekkere hapjes en drankjes.

Lees hier meer over het organiseren van een pubquiz.

Wat de quiz betreft: Je kunt zelf een quiz maken, of een kant-en-klaar quizpakket aanschaffen. Hieronder worden beide opties toegelicht.

Pubquiz verjaardag illustratie

Optie 1: Zelf een verjaardagsquiz maken

Wil je dat de quiz helemaal op de Jarige Job is afgestemd? Dan is het zelf maken van een quiz waarschijnlijk de beste keuze.

Voorbeelden van quizvragen die je kunt gebruiken

  • In welke stad of welk dorp is [naam jarige] geboren?
  • Wat is zijn/haar favoriete film?
  • Wat is de naam van de eerste school waar [naam jarige] naartoe ging?
  • Waar vierde [naam jarige] vorig jaar zijn/haar verjaardag?
  • In welk jaar heeft [naam jarige] zijn/haar rijbewijs gehaald?

Persoonlijke vragen als leuke gespreksstarters

Wil je echt het gesprek op gang brengen tijdens de quiz? Voeg dan een ronde met vragen toe die niet één juist antwoord hebben, maar die wel tot leuke gesprekken leiden.

Voorbeelden van zulke vragen zijn:

  • Wat is de meest indrukwekkende prestatie van [naam jarige]?
  • Op welk feest ging [naam jarige] het meeste los?
  • Welk moment in [naam jarige]’s leven zal hij/zij nooit vergeten?
  • Waar zou [naam jarige] ooit graag nog weleens naartoe willen?
  • Wat is [naam jarige]’s beste eigenschap?

TIP: Wil je toch een competitief element toevoegen aan zo’n persoonlijke vragenronde? Spreek dan af dat alle deelnemers die het meest gekozen antwoord hebben ingevuld, een punt verdienen.

Meer tips over het maken van een quiz vind je in ons uitgebreide artikel een pubquiz maken.

Optie 2: Een kant-en-klare (Pub)Quiz kopen

Geen tijd of zin om zelf een volledige (pub)quiz te maken? Dan kun je natuurlijk ook een kant-en-klare quiz kopen. Dat bespaart je een hoop tijd en moeite, zodat je je kunt richten op de andere taken van het organiseren van een verjaardagsquiz.

Hieronder zie je enkele voorbeelden van kant-en-klare quizzen in onze shop die mogelijk leuk zijn voor het verjaardagsfeest.

De ultieme familiequiz voorkant product
zomerquiz 2024 voorkant product
zomerquiz 2024 voorkant product
MuziekQuiz van PubQuiz Nederland voorkant product

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een typische (Pub)Quiz voor een verjaardag?

De meeste quizzen duren 1 tot 1.5 uur. Maar, als je de tijd hebt, dan is het vaak leuk om ook wat pauzes in te lassen, bijvoorbeeld voor hapjes en drankjes. In dat geval kun je de quiz ook prima spreiden over langere tijd.

Hoeveel vragen heeft een PubQuiz?

Een PubQuiz bestaat in de regel uit 50 tot 80 quizvragen verdeeld over meerdere quizrondes.

Welke materialen en voorbereidingen zijn nodig voor het organiseren van een Quiz?

Voor het organiseren van een quiz heb je enkele basisbenodigdheden nodig. Denk aan: pen en papier, antwoordformulieren en een scoreformulier. Bij grote groepen en een quiz met slides en audio- en videovragen, zijn een geluidssysteem en een projector of scherm nodig. Check voor meer tips ons uitgebreide artikel over een pubquiz organiseren.

t

PubQuiz op maat?

Ben je niet op zoek naar een kant-en-klaar pakket, maar iets bijzonders voor het verjaardagsfeest? Dan is een PubQuiz op maat of pubquiz op locatie wellicht iets voor je. De quiz wordt dan volledig op jouw wensen en voorkeuren afgestemd. Zo’n quiz kunnen we voor je maken. Neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden.