Home 9 PubQuiz Prijzen

7x Leuke PubQuiz prijzen ideeën

Als je een PubQuiz organiseert, is het natuurlijk wel zo leuk om een prijs te geven aan het winnende team. Met goede prijzen kun je deelnemers enthousiast maken, de competitie tussen teams verhogen en de quiz onvergetelijk maken. Weet je niet waar te beginnen? Bekijk onze 7 ideeën voor leuke PubQuiz prijzen om wat inspiratie op te doen!

PubQuiz prijzen illustratie

1. Gratis drankjes of korting op de rekening

Een populaire prijs bij cafés en restaurants die pubquizzen organiseren, is het verscheuren van de drankrekening, een gratis rondje, of een fikse korting op de bon die tijdens de quiz is opgebouwd.

Dit is een mooie beloning voor het winnende team, die eigenlijk altijd in de smaak valt. Als je thuis of een quiz met collega’s organiseert, is deze prijs wat minder relevant, hopen we in ieder geval ;-).

2. Drankpakketten

Ja, we blijven nog even bij de drankjes. Bier of wijn kun je ook vaak winnen bij pubquizzen. Het gaat dan meestal om een speciaalbierpakket, wijnpakket, of fles cava van de lokale drankhandel. Deze prijs is zowel geschikt voor quizzen in cafés en restaurants, als voor een thuisquiz of quizzen voor andere gelegenheden. Let er wel op dat je ook een alcoholvrije optie achter de hand hebt, zodat je iedereen blij kan maken met een prijs.

3. Cadeaubonnen

Veel restaurants die pubquizzen organiseren, kiezen als prijs een dinerbon die te verzilveren is bij – je raadt het al – het restaurant zelf. Op zich een leuke prijs natuurlijk, maar zo geef je het winnende team weinig keuze. Kies bij voorkeur dan ook een cadeaubon als prijs die voldoende opties biedt. Bijvoorbeeld: bioscoopbonnen, bonnen die je bij veel restaurants kunt gebruiken, reisbonnen, of bonnen voor populaire fysieke winkels of online shops (Bol.com, Coolblue).

4. Trofee of medaille

Een trofee, beker of medaille is een klassieke en tastbare prijs. Dit is vooral een leuke optie als je thuis, of juist met collega’s een quiz op locatie organiseert. Het winnende team kan de trofee trots op een prominente plek zetten waar iedereen ‘m kan bewonderen. Op kantoor pontificaal op het bureau bijvoorbeeld, of thuis boven de schoorsteen. Bonuspunten als je zorgt voor een originele inscriptie.

5. Gepersonaliseerd certificaat

Voor organisatoren die net even een stapje extra willen zetten, kan een gepersonaliseerd (winnaars) certificaat een leuke prijs zijn. Professionele quizmasters kiezen nog weleens voor deze originele prijs. De winnaars kunnen het certificaat meenemen naar huis als bewijs van hun geleverde prestatie. Je kunt bijvoorbeeld Canva gebruiken om een certificaat te maken.

6. Gratis deelname aan de volgende quiz

Een simpele, maar doeltreffende, prijs is aanbieden dat het winnende team gratis mag meedoen aan de volgende quiz. En dan bijvoorbeeld een plek krijgt aan de ‘winnaarstafel’. Zo zorg je direct voor een goede reden om snel weer aan de quiz mee te doen.

7. Ludieke prijzen

Aan teams die het wat minder (lees: super slecht) hebben gedaan bij een quiz, en bijvoorbeeld als laatste eindigen, kan het leuk zijn om een ludieke prijs uit te reiken. Een soort poedelprijs, zeg maar. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een zak met ezel vormige snoepjes. Of een gek boek. Een certificaat van onbekwaamheid. Een paar bijzondere sokken. Bedenk bij voorkeur iets waarmee je de lachers op je hand krijgt.

Aan de slag met PubQuiz prijzen voor jouw quiz

Hopelijk heb je inmiddels wat inspiratie opgedaan om leuke prijzen voor je eigen PubQuiz te regelen. Of je nu kiest voor populaire prijzen zoals drankpakketten, trofeeën of cadeaubonnen, of je gaat voor meer originele prijzen, het doel blijft hetzelfde: deelnemers enthousiast maken, competitie versterken en de quiz transformeren in een onvergetelijke ervaring.

Bedenk ook dat een goede prijs niet duur hoeft te zijn, uiteindelijk gaat het om het gebaar.

Dus, ga creatief aan de slag met deze ideeën en maak je PubQuiz een activiteit waar iedereen met een glimlach op terugkijkt!

PS: ben je nog op zoek naar leuke vragen voor je quiz? Op onze website vind je honderden gratis quizvragen, en in onze shop diverse kant-en-klare pubquizzen. Handig!

Meer PubQuiz gerelateerde artikelen

In deze artikelen lees je meer over pubquiz onderwerpen:

Nog meer artikelen vind je in onze PubQuiz wiki. Handig!