Home 9 Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag? Neem dan contact op via info@pubquiznederland.nl. We reageren doorgaans binnen 24 uur.

Wat is een PubQuiz?

Kort gezegd is een pubquiz een leuke sociale activiteit waarbij de deelnemers, meestal in teams van 2 tot 6 personen, quizvragen beantwoorden en strijden tegen andere deelnemers. Lees voor meer informatie ons artikel wat is een pubquiz. In onze pubquiz wiki vind je meer informatieve artikelen over pubquizzen.

Hoe organiseer ik een PubQuiz?

Altijd al eens voor quizmaster willen spelen? Lees dan ons artikel over een pubquiz organiseren.

Laat je het liever over aan een professional? Bekijk dan onze mogelijkheden voor een pubquiz op locatie.

Hoe werkt het bestellen van een PubQuiz pakket?

Een pubquiz pakket bestellen gaat heel makkelijk. Net als bij andere online shops, voeg je het gewenste product toe aan je winkelwagen en betaal je bij het afrekenen.

Hoe ontvang ik de quiz na betaling en kan ik spelen?

Nadat je hebt betaald, kun je je quiz direct downloaden (je krijgt ook de downloadlinks naar je e-mail gestuurd, controleer eventueel je spam-folder). Je kunt de quiz openen in Microsoft PowerPoint (2013 en nieuwer). Muziek of Audio rondes kun je spelen door het MP3 audiobestand af te spelen.

Je kunt de PubQuiz spelen op een computer of laptop, op je telefoon streamen naar een televisie, of bijvoorbeeld op een groot scherm projecteren.

Hoe kan ik betalen?

Betalen gaat via betaalprovider Mollie. Je kan kiezen uit iDEAL, Bancontact en KBC/CBC Payment Button.

Met hoeveel personen kan ik de quiz spelen?

Met zoveel personen als je wilt, zolang je de quiz niet commercieel gebruikt.

Zijn er kortingen voor stichtingen, goede doelen, verenigingen, of is sponsoring mogelijk?

In sommige gevallen is sponsoring of korting zeker mogelijk. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe gaat antwoord geven op de quiz?

Antwoord geven gaat ouderwets met pen en papier, wel zo leuk :-). Je ontvangt een antwoordformulier bij de quiz dat je kunt printen.

Wat als ik geen PowerPoint heb?

Geen probleem. Je ontvangt de PubQuiz ook als een PDF-bestand. Als je geen PowerPoint hebt, dan kun je de PDF gebruiken om de quiz te spelen.

Voor wie zijn de quizzen bedoeld?

De quizzen zijn, tenzij anders vermeld, het meest geschikt voor personen vanaf 16 jaar. Je kunt de quiz individueel spelen, maar in teams is het vaak leuker.

De quiz is daarnaast uitsluitend bedoeld voor privégebruik. De quiz mag kortom niet gedeeld worden met anderen of commercieel worden geëxploiteerd.

Kan ik zelf vragen toevoegen aan de quiz?

Het is op zich mogelijk om slides toe te voegen aan een quiz in de PowerPoint, bijvoorbeeld een extra vragenronde. Maar let er wel op dat onze quizvragen verwerkt zijn in een afbeelding; je kunt dus niet bestaande vragen of vragen nummers bewerken.

Ik bestel zakelijk, kan ik een factuur ontvangen?

Ja, dat kan zeker. Als je een e-mail stuurt naar info@pubquiznederland.nl, dan regelen we de factuur voor je.

Ik kom uit België, gaan de vragen alleen over Nederlandse onderwerpen?

De vragen gaan zeker niet enkel over Nederlandse onderwerpen, maar in (vrijwel) elke quiz, zitten er wel enkele vragen over typisch Nederlandse onderwerpen. Vaak is dit niet meer dan 10%.