Home 9 Pubquiz organiseren 9 Quiz voor een Buurtfeest

Een (Pub)Quiz voor een buurtfeest organiseren

Dus je wilt een quiz voor een buurtfeest organiseren? Goed idee! Een (pub)quiz is een populaire keuze om buren bij elkaar te brengen voor een leuke activiteit.

quiz voor buurtfeest illustratie

Basisbenodigdheden voor een buurtquiz

Zorg om te beginnen dat je een geschikte locatie hebt voor de quiz, zoals een buurthuis of een grote tuin met voldoende zitplaatsen.

Ben je met een grote groep? Denk dan ook aan de apparatuur die je nodig hebt, zoals een microfoon en een projector om de quiz te presenteren en verstaanbaar te maken voor alle deelnemers.

Promoot de quiz ruim van tevoren, bijvoorbeeld via een uitnodiging op een flyer die je bij je buren door de brievenbus gooit, sociale media, en mond-tot-mondreclame.

Zorg ook voor leuke prijzen voor de winnaars, en maak er een feestelijke avond van met lekkere hapjes en drankjes. Lees hier meer over het organiseren van een (pub)quiz.

Wat de (pub)quiz betreft, heb je twee opties: je kunt zelf een quiz maken, of een kant-en-klare quiz aanschaffen. Hieronder worden beide opties toegelicht.

Buurtquiz breed illustratie

Optie 1: Zelf een quiz maken voor het feest

Als je wilt dat de quiz helemaal is afgestemd op jouw buurt en buren, dan is zelf een quiz maken de beste optie. Zo kun je allerlei vragen in de quiz verwerken die uniek zijn voor jouw buurt.

Voorbeelden van leuke quizvragen over de buurt

 • Wat is de oudste straat in onze buurt?
 • Welke bekende persoon is geboren in deze buurt/in dit huis?
 • Sinds wanneer is de lokale bakker/slager actief in de buurt?
 • Welke buurvrouw/buurman heeft vorig jaar de marathon in Barcelona gelopen?
 • Wat zijn de namen van de drie jongste bewoners in onze straat?
 • Welke buurman/buurvrouw heeft een hond genaamd Boris?
 • Wie van onze buren verzamelt postzegels? A. Henk, B. Peter, C. Anja, D. Els
 • Van wie is deze voordeur? (laat een foto zien van een specifieke voordeur)
 • Van wie is dit huisdier? (laat een foto zien, of een audiofragment horen).
 • Welke buurman hoor je hier gitaar spelen in een band? (laat een geluidsfragment horen).

Vragen over de buren zonder een eenduidig antwoord

Wil je zorgen dat het feest echt op gang komt tijdens het buurtfeest? Overweeg dan een vragenronde in de quiz op te nemen met vragen die niet 1 goed antwoord hebben, maar wel tot leuke gesprekken leiden.

Voorbeelden van zulke vragen zijn:

 • Wie is de grootste grappenmaker van de buurt/straat?
 • Welke buur heeft de mooiste voortuin?
 • Welke buurman/buurvrouw is het meest avontuurlijk?
 • Welke buurman/buurvrouw heeft de beste dansmoves?
 • Bij welke buur kun je altijd terecht voor een borreltje?

TIP: Als je toch een competitief element wilt koppelen aan zo’n vragenronde, dan kun je bijvoorbeeld afspreken dat alle deelnemers die het meest gekozen antwoord hebben ingevuld, een punt verdienen.

Meer inspiratie en tips vind je in ons artikel over een quiz maken.

Optie 2: Een kant-en-klare (Pub)Quiz kopen

Geen tijd (of zin) om zelf een quiz te maken? Dan kun je natuurlijk ook een kant-en-klare quiz aanschaffen. Dit scheelt een hoop tijd en moeite, zodat je je kunt focussen op de andere zaken die horen bij het organiseren van een buurtquiz.

Een paar voorbeelden van kant-en-klare quizpakketten uit onze shop die mogelijk geschikt zijn voor je buurtfeest zie je hieronder:

De ultieme familiequiz voorkant product
zomerquiz 2024 voorkant product
zomerquiz 2024 voorkant product
MuziekQuiz van PubQuiz Nederland voorkant product

Veelgestelde vragen over een Quiz voor een buurtfeest

Hoe lang duurt een typische buurtquiz?

De meeste buurtquizzen duren ca. 1 tot 1.5 uur. Als je de tijd hebt, dan is het vaak leuk om ook wat pauzes in te lassen, bijvoorbeeld voor eten en drinken. In dat geval kun je de quiz spreiden over de hele avond.

Hoeveel vragen moet een (pub)quiz voor een buurtfeest hebben?

Een (pub)quiz bestaat in de regel uit ca. 50 tot 80 quizvragen. Met tien vragen per ronde kom je dan dus op 5 tot 8 quizrondes uit.

Welke materialen zijn nodig voor het organiseren van een buurtquiz?

Voor het organiseren van een buurtquiz heb je een aantal basisbenodigdheden nodig. Zorg bijvoorbeeld voor pen en papier, antwoordformulieren en een scoreformulier. Bij grote groepen en visuele quizzen zijn een geluidssysteen, een projector en scherm handig. Lees voor meer praktische tips ons artikel over een pubquiz organiseren.

t

PubQuiz op maat

Ben je niet op zoek naar een kant-en-klaar quizpakket, maar echt iets speciaals voor jouw buurtfeest? Dan is een PubQuiz op maat of pubquiz op locatie wellicht iets voor je. De quiz wordt dan volledig op jouw wensen en voorkeuren afgestemd. Zo’n quiz kunnen we voor je maken. Neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden.